Forma Plast på landets nya abulanser

Forma Plast på landets nya abulanser

Formad plast på landets nya ambulanser

Publicerad: 24/6, 2019

Vi är stolta och glada över att varit med och levererat flera delar till den nya svenska ambulansserien som lanserades den 28 april 2010.

Det här är ett hedersuppdrag för oss. Ambulansen är framtagen av Nilsson Special Vehicles som ju är ett ledande specialbilsföretag med hela Europa som hemmamarknad. 

- Vi har fått vara med och producera ett flertal både invändiga och utvändiga inredning- och utrustningsdetaljer. Vi varit med ett 20-tal år och producerat ambulansdetaljer ända sedan Wiman-epoken i Sandviken. Men det här är extra kul eftersom den här nya ambulansen är byggd på Volvo V70 och är den första produkten som Nilssons utvecklat helt på egen hand. Ifrån ritbordet till färdig produkt där vi fått vara med, berättar Åke Hålén, VD Forma Plast..

Ledorden ifrån begynnelsen av projektet har varit: ergonomi, funktionalitet, säkerhet och lastvikt. Varje detalj i framtagningen av den nya ambulansen har haft detta med sig i utvecklingen. Utöver detta har Nilsson Special Vehicles fått ett fordon som utstrålar dynamik och modern design, helt och hållet i Volvos anda. 

En annan viktig del har varit ”blåljus”. Ett ständigt debatterat ämne i utryckningsfordonskretsar. Den optimala lösningen har de funnit vara att sätta en larmbåge på taket med den senaste teknologin när det gäller bestyckning av lampor. Synbarheten är imponerande.

Forma Plast AB var en av de 60-tal inbjudna gäster som fick tillfälle att beskåda ambulansen och alla var överens om att resultatet blev riktigt lyckat. 

För mer information om Nilsson Special Vehicles och ambulansen läs här.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK